Warsztaty kulinarne – wołowina

Warsztaty

Akademia kulinarna SPOT. to EAT wraz z Paweł Zasławski zaprasza na warsztaty kulinarne dotyczące wołowiny.

Uczestnicy dowiedzą się m.in.:
️ jak prawidłowo oczyścić polędwicę
️ poznają podstawowe stopnie wysmażenia (rare, medium, well done)
️ proces karmelizacji mięsa
️ różnice między mieleniem a siekaniem tatara
️ zdobędą wiedzę o poszczególnych elementach wołowych (polędwica, rostbef, antrykot)

Na warsztatach wspólnie wykonamy:
️ tatar siekany z polędwicy wołowej z konfitowanym żółtkiem i oliwą szczypiorkową
️ tatar mielony z rostbefu z ogórkiem i szalotką
️ smażoną polędwicę wołową z solą Maldon, oliwą truflową oraz chipsami z jarmużu i pieczarek
️ aromatyzowany szpik wołowy
️ stek z antrykotu z pieczonymi batatami, majonezem, aksamitnym kremem selerowym i szparagami

Termin warsztatów:
13 lipca (sobota) godz. 14:00-17:00
Cena: 190 zł
Zapisy pod adresem: [email protected]
Liczba miejsc ograniczona.

Paweł Zasławski – mimo młodego wieku ma już na swoim koncie spore doświadczenie gastronomiczne. Pracował w najlepszych poznańskich restauracjach. Przez dwa lata był zastępcą w restauracji Muga. Przez ponad rok, jako szef kuchni, tworzył autorskie menu w restauracji Kuchnia i Strych w Obornikach, które doceniło grono krytyków żółtego przewodnika Gault&Millau. W międzyczasie zdobył tytuł Kucharz Odkrycie Roku 2015 w plebiscycie magazynu Kuchnia, w którym do niedawna publikował autorskie felietony. Aktualnie kieruje kuchnią w restauracji Monka w Toruniu.

Z dniem 1.04 Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła to projektu Less Plastic. Od tego dnia nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych

Lokalizacja:
SPOT
Dolna Wilda 87
Poznań

Polecamy także:

poniedziałek, 23 Gru
18:00

Zapraszamy na odbywające się cyklicznie zajęcia Gaga/people o godzinie 18.00, w Stary Browar Nowy Taniec, w przepięknym Studio Słodownia + 3, w Poznaniu. *Niepotrzebne jest jakiekolwiek doświadczenie z tańcem, aby

23.11 - 24.11

Tapicerstwo Artystyczne 2 dni z Mistrzem ! Warsztaty dla początkujących - przychodzisz ze starym meblem wychodzisz z odnowionym :) Warsztaty meblarskie - połączenie dawnych technik rzemieślniczych z nowatorskim podejściem do

piątek, 29 Lis
19:00

Wstęp do degustacji w ramach projektu WINO+akademia to okazja do spróbowania win w różnych stylach wraz z dedykowanymi przekąskami, w oparciu o formularz degustacyjny i sommelierski klucz łączenia wina i

sobota, 30 Lis
10:00

Samhain było kiedyś jednym z najważniejszych świąt w kalendarzu dawnych mieszkańców Irlandii. Kończyło okres zbiorów i pozwalało przygotować się na zimę, w czasie której można było do woli słuchać opowieści

sobota, 23 Lis
19:00

Kurs podstawowej wiedzy o winie to idealny wstęp do świata win. Dzięki niemu poznasz najważniejsze białe i czerwone szczepy winne, główne regiony winiarskie, a także dowiesz się w jaki sposób