7 Wrz 2020 - 21 Wrz 2020
16:00
Krok po kroku: szydełkowanie

Krok po kroku: szydełkowanie

Warsztaty
Zapraszamy na cykl warsztatów rękodzielniczych od podstaw – szydełkowanie. Warsztaty przeznaczone są dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z szydełkowaniem i chcą podczas trzech spotkań przejść przez kilka etapów trudności pracy. Zależy nam na tym, aby ostatnie spotkanie każdy/a z uczestników/czek opuścił/a z własnoręcznie wykonaną pracą. Podczas pierwszego spotkania ustalimy, co to będzie za rzecz 🙂
Warsztaty są kierowane do osób dorosłych.
Spotkanie 1 /// 07.09. (poniedziałek) godz. 16:00-18:00:
– wstęp do szydełkowania
– dobór włóczki i szydełka
– podstawowe ściegi m.in. oczko łańcuszka, półsłupki, słupki
Spotkanie 2 /// 14.09. (poniedziałek) godz. 16:00-18:00
– czytanie schematów i symboli w pracach szydełkowych
– podstawowe ściegi m.in. pęczki, pikotki, słupki podwójne i potrójne
– sposoby wykończenia brzegów robótki
Spotkanie 3 /// 21.09. (poniedziałek) godz. 16:00-18:00
– sposoby konserwacji robótki
– dalsze szydełkowanie naszej docelowej robótki, jej wykończenie
W ramach spotkania zapewniamy wszystkie niezbędne materiały warsztatowe.
Ze względu na trwającą epidemię, prosimy o noszenie maseczek (lub innych zakryć twarzy), dezynfekowanie rąk oraz zachowanie odstępu. Na miejscu zapewniamy niezbędne środki dezynfekujące.
Udział w całym cyklu warsztatów: 45 zł
Zapisy: [email protected] Decyduje kolejność zgłoszeń.
Lokalizacja:
Strefa Do_Wolności
Nowowiejskiego 15/15a

Poznań

Polecamy także:

sobota, 3 Paź

Uczestnicy poznają rodzaje owoców morza, metody rozpoznawania świeżości, sposoby przerabiania oraz różne sposoby przygotowania ich w domowych warunkach. Dodatkowo do owoców morza przygotujemy domową focaccię z suszonymi pomidorami i rozmarynem.

sobota, 3 Paź

Uczestnicy poznają cechy charakterystyczne ryb, metody rozpoznawania świeżości, sposoby przerabiania (skrobanie, patroszenie, filetowanie) oraz różnice między pieczeniem a gotowaniem w niskich temperaturach domowym sposobem. Dodatkowo wypróbujemy dwie metody zasalania (mokrą

04.10 - 12.10

Poznaj świat win na poziomie WSET 2 w SPOT. z , pierwszym Polakiem z tytułem Master Sommelier i współautorem bestsellerowej Gościnność. Kurs dla osób początkujących i posiadających wiedzę na poziomie