MOJA FALA

Warsztaty

Zajęcia improwizacji tanecznych i tańca kreatywnego z elementami Terapii Tańcem, adresowane do OSÓB DOROSŁYCH, którym w tańcu towarzyszyć mogą DZIECI w wieku do ok. 1 roku (najlepiej takie „nieuciekuszki” jeszcze). Na tym spotkaniu taniec rozumieć będziemy jako kreatywny proces umożliwiający indywidualną ekspresję, a nie realizację jakiegoś narzuconego z zewnątrz wzorca. Jest to zachęta do podążania za własnym, naturalnym ruchem i rytmem, do uwalniania oddechu, poprawy krążenia krwi, poszukiwania własnych wzorców ruchowych i odnajdywania nowych, czerpania przyjemności z ruchu. Dzieci na swój sposób uczestniczą w zajęciach – w chuście, na kocyku lub po prostu bawią się w tej samej sali. Jeśli są przy tańczącym opiekunie, wspólne rytmiczne poruszanie się sprzyja rozwojowi mózgu malucha, korzystnie wpływa na rozwój społeczny oraz poczucie bezpieczeństwa.

Tematycznie natomiast zachęcać będę do wakacyjnego poddania się wpływom FALI -takiej delikatnie kołyszącej, a może ekscytująco wzburzonej albo wręcz zapierającej dech w piersiach i wywołującej niepokój? SPOKOJNIE – to będzie Twoja Fala, dokładnie taka, jakiej Ci na dany moment trzeba i jakiej pozwolisz do siebie przyjść.

Lokalizacja:
Stary Browar Studio Słodownia +3
Półwiejska 42
Poznań

Polecamy także:

środa, 12 Sie

Uczestnicy na kolejnych warsztatach z Mają Skorupską wspólnie przygotują hiszpańskie dania: Menu: pan con jamon – grzanki z wiejskiego chleba z pulpą pomidorową i dojrzewającą szynką salmorejo – gazpacho kordobańskie

środa, 26 Sie

Uczestnicy na kolejnych warsztatach z Mają Skorupską wspólnie przygotują francuskie dania pamiętając o głównych zasadach kuchni francuskiej takich jak: dokładność, kolejność dodawania składników i spora ilość używanego masła. Menu: francuska

wtorek, 18 Sie
18:00

Akademia kulinarna SPOT. to EAT zaprasza warsztaty wiedzy o winie. Skierowane są one do wszystkich wielbicieli wina, którzy pragną uporządkować swoją dotychczasową wiedzę. Uczestnicy dowiedzą się m.in.: ☑️ co ma

wtorek, 25 Sie

Uczestnicy na kolejnych warsztatach z Mają Skorupską wspólnie przygotują hiszpańskie dania: Menu: pan con jamon – grzanki z wiejskiego chleba z pulpą pomidorową i dojrzewającą szynką salmorejo – gazpacho kordobańskie

sobota, 22 Sie

Razem z Sandrą Sowińską przygotujemy najpopularniejsze wegańskie potrawy prosto z Azji. Przeniesiemy się w świat oryginalnych azjatyckich dań i aromatów. Menu: laksa – singapurska zupa na bazie pasty curry z

środa, 19 Sie

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na degustację niepowtarzalnych rieslingów jednego z najbardziej uznanych producentów jego wytrawnej wersji na świecie – Clemensa Buscha. Riesling hołubiony przez krytyków winiarskich i sommelierów