24 Paź 2020 - 24 Paź 2020
10:00
Komiks bardzo tradycyjny.

Komiks bardzo tradycyjny

Warsztaty

Jak połączyć komiks i tradycyjną technikę druku, jaką jest linoryt? Tego dowiecie się na warsztatach, gdzie pod okiem profesjonalistów stworzycie matrycę, nałożycie farbę i wydrukujecie „komiks” na prasie drukarskiej.

Grupa I od 10.00 do 12.00
Grupa II od 12.30 do 14.30

Miejsce warsztatów: Uniwersytet Artystyczny budynek B, ul. 23 Lutego 20
drugie piętro, sala 202

Liczba miejsc ograniczona – 12 osób – decyduje kolejność zgłoszeń
Wiek uczestników: 16 +
Udział w warsztatach jest bezpłatny.

Zgłoszenia wysyłamy mailem na adres: [email protected] z podaniem grupy

Gwarantujemy, że każdy z uczestników wyjdzie z własną kopią. Wydarzenie tylko dla wielbicieli bardzo czarnej farby!

Warsztaty poprowadzi Agnieszka Maćkowiak – absolwentka kulturoznawstwa na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu oraz kierunku grafika Uniwersytetu Artystycznego w Poznaniu. Pracuje jako asystentka w Pracowni Grafiki – Wypukłodruk na macierzystej uczelni. Zajmuje się grafiką warsztatową, głównie linorytem.
https://www.facebook.com/agnieszka.cecylia/

Warsztaty odbywają się dzięki wsparciu Urzędu Miasta Poznania
#poznańwspiera.

Lokalizacja:
Uniwersytet Artystyczny w Poznaniu
Al. Marcinkowskiego 29
Poznań

Polecamy także:

piątek, 14 Sie

Razem z Sandrą Sowińską przygotujemy najpopularniejsze tajskie potrawy prosto z Azji. Przeniesiemy się w świat oryginalnych dań, świeżych limonkowo-kolendrowych aromatów i pikanterii chilli. Menu: tom yum goong – ostro-kwaśna zupa

piątek, 7 Sie
10:30

21. LETNIE POGOTOWIE SZTUKI"W swoim czasie"prowadzenie: Natalia KołaczJuż między 4 a 12 sierpnia w godzinach 10:30-11:30 zapraszamy do parku Cytadela na 21. edycję Letniego Pogotowia Sztuki - akcji twórczych dedykowanych

wtorek, 25 Sie

Uczestnicy na kolejnych warsztatach z Mają Skorupską wspólnie przygotują hiszpańskie dania: Menu: pan con jamon – grzanki z wiejskiego chleba z pulpą pomidorową i dojrzewającą szynką salmorejo – gazpacho kordobańskie

środa, 12 Sie

Uczestnicy na kolejnych warsztatach z Mają Skorupską wspólnie przygotują hiszpańskie dania: Menu: pan con jamon – grzanki z wiejskiego chleba z pulpą pomidorową i dojrzewającą szynką salmorejo – gazpacho kordobańskie