16 Lis 2019 - 16 Lis 2019
18:00
Warsztaty kulinarne_ryby

Warsztaty kulinarne_ryby

Warsztaty

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT wraz z Pawłem Zasławskim zaprasza na warsztaty kulinarne dotyczące ryby.
Uczestnicy poznają m.in.

cechy charakterystyczne ryb

metody rozpoznawania świeżości

sposoby przerabiania (skrobanie, patroszenie, filetowanie)

różnice między pieczeniem a gotowaniem w niskich temperaturach domowym sposobem

wypróbujemy dwie metody zasalania (mokrą i suchą)

przygotujemy podstawowy wywar rybny

Na warsztatach wspólnie wykonamy:

Smażoną doradę z risotto, palonym masłem i prażonymi migdałami

Pieczoną makrelę ze szpinakiem, pieczoną szalotką, chipsami ryżowymi i sosem veloute

Łososia w 480C z różnymi teksturami kalafiora i musem z rodzynek

Pstrąga pieczonego w soli z winegrettem ze szczypiorku

Wywar rybny

Termin warsztatów:
16 listopada godz. 18:00 – 21:00
Koszt: 210zł

Paweł Zasławski – kucharz, który pracował w najlepszych poznańskich restauracjach (m.in. Muga), a później, jako szef kuchni, tworzył autorskie menu w restauracji Kuchnia i Strych; „Kucharz Odkrycie Roku 2015” w plebiscycie magazynu Kuchnia, obecnie kieruje kuchnią w restauracji Monka w Toruniu; uwielbia mięso (szczególnie wołowinę) i ryby.

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.

Lokalizacja:
SPOT
Dolna Wilda 87
Poznań

Polecamy także:

niedziela, 7 Cze

UKULELE WARSZTATY DLA NAUCZYCIELI PRZEDSZKOLI I ŻŁOBKÓW POZNAŃ - DRUGI TERMIN ! Kurs dla początkujących (nigdy nie grających na ukulele ani gitarze) Jeśli Twoim marzeniem od zawsze była nauka gry

sobota, 6 Cze
10:00

Jak przygotować rower do dłuższej wycieczki? Co musimy sprawdzić i wyregulować, żeby cieszyć się bezpieczną jazdą na rowerze? Zapraszamy na warsztaty z Michałem Kosickim, na których nauczycie się podstaw konserwacji

27.06 - 29.06

Czerwiec za pół roku, ale już teraz zapraszam na niezwykłe wydarzenie! Do Poznania przyjadą dwie fantastyczne tancerki i obie poprowadzą warsztaty. To będzie niesamowity przedłużony weekend, podczas którego będziecie się